diumenge, 9 de març del 2014

Habesha Kifto (Gonder)


El Habesha Kifto passa per ser un dels millor restaurants de Gonder, cosa que a la vista dels resultats costa una mica de creure.

Quan nosaltres hi vam anar no hi havia ningú més menjant, però, segons sembla, és un dels llocs favorits dels turistes gregaris, la qual cosa, d'entrada,  ja fa dubtar de la seva qualitat.

Ens va costar de trobar perquè la referència que teniem estava equivocada, de fora no sembla un restaurant i el poste amb el nom estava tapat.

Està decorat amb esteres de palla, sofàs de pell de vaca i tota mena d'objectes d'artesania local. Per acabar-hi de donar el toc exòtic, un ànec es passejava liurement entre les taules.


Vaig demanar kifta, pensant que era carn picada, especiada i a la brasa, però per sort el cambrer em va advertir que era carn crua, una mena de steak tartar al que els etíops són molt aficionats i la via preferent d'infecció dels paràsits intestinals, sobretot de la tènia.

Atesa la circumstància, doncs, vam demanar una injera, el plat nacional etíop. Una mena de crep gegant, fet amb un cereal molt concret, el teff, sobre la qual s'hi posa una salsa, habitualment molt picant. La injera es menja amb les mans, a base de tallar-la i embolicar la salsa.


En aques cas, a més de la salsa super picant, com que es tractava d'una injera de pollastre, també hi havia un trosset minúscul de gallina seca i dos ous durs.

Tota una experiència!...

RELACIÓ QUALITAT PREU 4/10







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada