Entre
els iniciadors d’aquesta cria intensiva hi havia una cooperativa gallega que va
obrir un parell de locals a Barcelona on es podien degustar els seus productes.
Es tracta d’El Piolindo que tenia el
seu primer restaurant a prop del mercat de Santa Caterina i el segon al costat
de la Gala Placídia.
A
mi el pollastre també m’agradava molt, el pollastre, el caldo, les croquetes i
el xampany amb què es regava tot
plegat, ja que perquè la sensació d’estar menjant com un ric fos encara més
completa els gestors del Piolindo que
devien de ser uns genis dels negocis, van instituir el costum de dinar amb vi
escumós, tot plegat per un preu molt econòmic.
Foto: Pere Castaño
Al Piolindo hi anava sovint amb el meu pare ja fos a menjar-hi assegut en una immensa barra on hi arribava el calor gairebé insuportable dels nombrosos rostidors, ja fos a comprar “menjar per emportar”.
Ara el Piolindo s'ha convertit en una altra cosa i enlloc de la barra immensa hi ha taules.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaEstava escrivint unes coses i m'he enrecordat d'aquest establiment. Hi anava fa més de mig segle amb un amic de joventut que després va ser un pintor reconegut i que avui ja no és viu. A canvi d'haver-lo convidat al Piolindo em va regalar un parell de les seves obres. He vist aquest post i m'ha fet gràcia que algú recordi que aquesta gent va contribuir a democratitzar el pollastre amb papates fregides i la copa de xampany. Gràcies.
EliminaPer cert, escriure un comentari a Can Google és complicat. I editar-lo impossible. Esperem que poc a poc deixin pas a alternatives menys propietàries.
ResponElimina