dimecres, 22 de gener de 2014

Monestir budista Honno-in 本王院 (Kosayan)


 

Koyasan és un poblet japonès de muntanya a on s'hi arriba amb funicular. A Koyasan hi ha un cementiri monumental enmig d'un bosc que sembla encantat, i dotzenes de monestirs budistes. La gràcia està en què aquests monestirs accepten hostes i per un preu força elevat pels estandars japonesos, s'hi pot dormir, menjar, banyar-se en un onzen i assistir als serveis religiosos.


Nosaltres vam estar al Monestir de Honno-In. Vam menjar en una sala tradicional, amb parets mòbils de paper, asseguts al terra de fusta, una postura a la qual no estem gaire acostumats, i servits per un monjo.
El menjar era molt sofisticat, a l'estil zen. Es composava de set platets de gran efecte plàstic. Cada menja és una petita obra d'art. Des del punt de vista gastronòmic també eren molt bons, però el que més ens va sorprendre va ser l'acurada combinació de formes i colors.


No cal dir que tot era rigorosament vegetarià. Hi havia encortits japonesos, llegums, algues, verduretes, tofu... Una experiència profundament sensorial.Amb la devaluació del yen, sopar, dormir i esmorzar costa actualment 70 euros per persona.

RELACIÓ QUALITAT PREU 10/10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada