diumenge, 22 de desembre del 2013

Forn Baluart (Barcelona)


La vida té un abans i un després en relació al moment en què es descobreix el Forn Baluart al carrer del mateix nom, a la Barceloneta. No és pot dir altra cosa que inigualable. És el millor pa que he menjat mai, i això inclou els pans de fa trenta, quaranta o cinquanta anys que anavem a comprar pels pobles de Catalunya.


En una plaça on potser n'hi ha cinc de forns, el Baluart és l'únic que gairebé sempre té cua. Hi ha molts turistes que deuen venir advertits per la recomanació d'alguna guia, residents al barri, i apassionats que com jo no dubten a traslladar-se des de l'altre punta de Barcelona per comprar pa per a tota la setmana.


L'estil de Baluart és un estil clàssic, sense gaires sofisticacions. Tot i que també hi ha pans de cereals, de fruts secs, d'espelta i altres modernitats, el millor per a mi són els pans tradicionals: Barceloneta, Baluart, Pagès, Panetón i sobretot les barretes: baguette Baluart, Viena, Pilar, cereals...

 
Un munt de varietats de pa, totes molt bones i a uns preus assequibles. Sense ser baratos, la qualitat mai ho pot ser del tot, no es fan pagar les barbaritats que demanen en altres forns de ressonàncies nòrdiques.


Al forn Baluart també hi ha pastissos. Jo no m'hi he dedicat gaire a fons, però reconec que el croissant de xocolata blanca em fa caure sovint en el pecat de la gula.
Els pans de can Baluart es poden classificar sense cap mena de dubte dins la categoria de "Monument Nacional"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada