divendres, 4 d’abril del 2014

Doña Eugenia (Potosí)


Bolívia no és precisament un paradís culinari, si més no a mi no m'ho sembla. Es mengen moltes sopes, i moltes mongetes, i blat de moro i patates i pollastre. Tot i això de tant en tant és possible trobar-hi plats amb una certa gràcia on es barregen sabors interesants. I si no sempre queda el recurs d'anar a un chifa que és com anomenen els restaurants xinesos, molt diferents dels d'Europa i molt bons.


A Potosí, la ciutat de les mines i el Cerro Rico, té molta fama la Fricaseria Doña Eugenia un restaurant dels afores especialitzat en plats tradicionals de la zona.


El més emblemàtic d'aquests plats és la kalapurka, que es fa amb una lagua que és una sopa espessa elaborada amb farina de blat de moto morat (wilkaparu) i chachacoma que és una herba aromàtica amb gust de pi, típica de l'altiplà.

This photo of Dona Eugenia is courtesy of TripAdvisor

L'espectacularitat del plat, però, i el que li dona el nom és la pedra volcànica (kalapurka) que s'hi posa roent a l'hora de servir-la. D'aquesta manera la sopa bull amb virulència i fins i tot arriba a projectar-se de manera sembant a com ho fa l'aigua d'un geiser.

Espectacular, però des del punt de vista gastronòmic menys saborosa que una crema de carabassa.

Quan hi vaig menjar a més de la kalapurka que ens va esquitxar la cara i la roba amb les seves bombolles, i que era molt picant. També vam prendre un altre plat típic de Potosí, els chicharrones de pollo, una carn molt resseca i salada que no ens va agradar gens.

RELACIÓ QUALITAT PREU 6/10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada