dijous, 24 d’abril del 2014

Caserío de San Benito (Antequera)


A la carretera que uneix Córdova amb Màlaga, al kilòmetre 108, molt a prop d'Antequera hi ha un caserío convertit en restaurant que s'anomena de San Benito. Ens l'havien recomanat uns amics i hi vam anar a dinar ja fa uns quants anys.


L'experiència va resultar molt positiva. Hi vam menjar molt bé i van descobrir un tipus de cuina genuïnament andalusa que no es basava en els freigits.


Vam provar la porra. Un plat que recorda el gaspatxo, però molt més espès, i complementat amb picadillo de pernil serrano, ou dur, pebrot i tonyina.


Una altra de les especialitats del Caserío de San Benito són las migas. Hi ha gent que les valora molt, però no és el meu cas. M'agrada menjar-les molt de tant en tant i sempre les he trobat un plat de supervivència, en tot cas ingeniós, i més admirable que suculent.


Quan hi vam anar nosaltres vam menjar un plat que ara no he vist recollit a la carta. Un "revuelto del caserío" amb pebrot verd i pernil, especialment bo. Si es menja a la carta, no és un lloc barato, però fan un menú molt correcte per 12 euros.

Al costat del restaurant hi ha una suposada església. En realitat és una "falsa església". L'ha fet construir el propietari del Caserio per exhibir-hi les seves col·leccions, més o menys directament relacionades amb el camp andalús. Una curiositat que val la pena de veure.


 RELACIÓ QUALITAT PREU: 7/10


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada