divendres, 21 de febrer del 2014

La cova fumada (Barcelona)


La Cova Fumada és una deles tres joies gastronòmiques de la Barceloneta, les altres dues són "Els Maños" i el Forn Baluart, curiosament totes tres situades al mateix carrer. I no vull dir amb això que no hi hagi molts altres llocs dignes de ser visitats, però cap arriba a l'excepcionalitat d'aquests tres.


La Cova té uns horaris estranys, i per això fan molt bé de reproduir-los a la seva mateixa targeta. És un local petit, amb poc espai i poques taules, per això a partir de dos quarts de dues ja està a petar i amb cua al carrer.


També es pot picotejar a la barra, i hi ha molta gent que ho fa, però a mi m'agrada seure i gaudir de l'ambient i del menjar amb comoditatm tot i que no cal dir que les taules es comparteixen amb desconeguts i que no queden mai llocs buits.


A la Cova Fumada s'hi mengen racions de cuina de mercat. Peix fresc, com ara sardines, barat o saitó. 

 

També un bacallà a la llauna excepcional; gambes fresques, i carxofes immillorables.


Tanmateix també hi ha plats guisats com els cigrons amb morcilla. I segons sembla són els inventors de les bombes de patata. N'hi ha de tres tipus, segons la quantitat de picant, i cal tenir-ho molt clar abans de demanar una "bomba de matxo" perquè realment piquen molt. Penso que atès el faràcter pioner i la qualitat d'aquesta menja, es mereix el qual·lificatiu de "Monument Nacional".


El preu d'un dinar normal, amb quatre racions, pa i cervesa, costa aproximadament uns vint euros.


RELACIÓ QUALITAT PREU: 9/10











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada