dissabte, 4 de gener del 2014

Djam Africa (Barcelona)


Feia temps que cada cop que passava per davant del Djam Africa pensava que un dia o altre hi havia d'anar a menjar. Em feia una mica de mandra perquè d'entrada semblava un restaurant d'aquests de cus-cus, swarma i quatre coses més, i d'això ja sé on menjar-ne de bo. Però la semana passada vaig fixar-me millor en els plats de la carta, en la gent que s'hi veia menjant i vaig veure que no, que es tracta d'un restaurant africà autèntic, i quan dic africà vull dur subsaharià, no pas magrebí.


En realitat el Djam Africa és un restaurant de cuina senegalesa. A la carta hi ha uns quants plats que es repeteixen cada dia i uns altres que es fan només uns dies concrets de la setmana, com nosaltres amb l'arròs a la cassola dels dijous, l'escudella dels dilluns o els canelons del diumenge.

  
Soupou Kandia (només dissabtes)

Com que avui era dissabte hem menjat el plat del dia, el Soupou Kandia que es arròs blanc amb salsa d'okra, gambes i oli de palma, molt saborós i força picant. I una de les especialitats de la casa, el Thiembou Djeum, arròs amb peix i verdures que inclou unes prunes salades i picants que recorden molt les del Japó.

Thiembou Djeum (imprescindible!)

Cada un d'aquests dos plats, que són molt complets, costa sis euros. Si algu es queda amb gana ho pot complementar amb plàtan freigit o escollir algun altre plat de la carta.


Hi he tornat per segon cop hi també m'ha agradat molt el que he menjat, Mafe que es arròs amb salsa de cacauet i carn de vedella.

 Mafe (molt bo!)

I Yassa (arròs blanc amb salsa de ceba, pollastre i llimona), que és el plat nacional del Senegal

Yassa (el plat nacional)

Per beure es poden demanar refrescos o cervesa, servida a la temperatura adequada, però el més típic és menjar amb algun dels sucs tradicionals que fan al Senegal. Una bona experiència consisteix a demanar el suc de gengibre, molt, molt especial.

És admirable la capacitat de la cuina africana per transformar recursos escassos, amb poca proteïna, verdura i molt d'arròs, en plats gustosos, elaborats i diferents entre sí. Molt recomanable. I el preu, molt, molt, molt barat: 6 euros cada plat!

RELACIÓ QUALITAT PREU 8/10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada