Vam
descobrir el Restaurant Alàs per error. Un amic bon coneixedor de la
Cerdanya ens havia recomanat la fonda d'Alàs i en entrar al poble vam
ensopegar amb aquest altre i hi vam entrar pensant-nos que es tractava
de la fonda.
La confusió,
però, va ser positiva. Amb una nova direcció de cuina, a càrrec del jove cuiner Marcos Montagut, el Restaurant Alàs ofereix una cuina de fusió molt recomanable.
Els dies de
cada dia fan un menú de 15 euros que permet gaudir d’un primer, un
segon, postres i una copa de vi.
De
primer vaig menjar una amanida tèbia de patata amb guatlles en escabetx
que estava molt bé,
i la meva dona va prendre una amanida d'escarola amb musclos.
De
segon hi havia garró de porc cuit al foc lent. La forma de cocció en
aquest cas és doblement important perquè el garró sovint cuit amb pressa
queda dur i poc melós. El millor elogi que es pot fer és que
tenia la morositat
pròpia d’una cuina de xai. Deliciós.
La Pili va prendre lluç de palandre escaldat en caldo.
Però
el millor de tot van ser els postres. Un ganaché de xocolata amb una
miqueta d’oli d’oliva i sal maldon i un cruixent d’avellana.
Insuperable!
Val
a dir que el vi que serveixen amb el menú era de qualitat, tot i que no
vaig arribar a saber-ne la marca. I també cal destacar l’habilitat de
la noia que servia les taules. Capaç de multiplicar-se per dos o per
tres a l’hora d’atendre
el menjador, sense despistar-se amb les múltiples peticions solapades
dels comensals.
L’únic punt negre, el cafè, que no estava ni de lluny a l’alçada de la resta. En resum un lloc molt recomanable, un atractiu per quan es visiti la Cerdanya.
RELACIÓ QUALITAT PREU 9/10
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada