A la península d'Istria, a Croàcia, es cullen moltes trufes. No és d'estranyar, doncs, que hi hagi una extensa tradició gastronòmica lligada a aquest bolet. Per tot arreu venen olis, conserves i embotits que incorporen trufes i a l'hora de dinar també resulta molt freqüent trobar-les incorporades a multitud de plats.
L'epicentre del país de la trufa és Buzet, el poble on està situada la Fonda Stara, tanmateix especialitzada en la gastronomia de la trufa.
La carta és plena de suculències com el rissotto , i tota mena de pastes, carns i guisats amb trufa.
Fins i tot a les postres podem paladejar un gelat de trufa.
Ja se sap que tant la trufa negra com encara més la trufa blanca, són dos condiments molt cars, conseqüentment no estem parlant d'un restaurant econòmic. Dit això, cal aclarir que els preus que poden semblar cars en relació a la mitja croata, resulten molt econòmics si els comparem amb el que ens costarien a Catalunya.
La Fonda Stara ofereix un menú degustació amb plats amb trufa que val molt la pena.
RELACIÓ QUALITAT PREU 8/10
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada